Del 3: husplanering

 

Första husskisserna!

Husförslag ritad av vår son Max, då 7 år
Första skissen på vårt drömhus som vi ritade upp Claes och jag innan vi hade träffat några företag

Planlösningen som togs fram av Götenehus arkitekt
Götenehus tog fram ett förslag på en enplansvilla vi gillade

Planlösningen
Planlösningen är uppdelad i tre delar, en social del med stora ytor av vardagsrum, matsal och kök samt en sovrumsdel med walk-in garderob och tillhörande badrum med bastu och slutligen en separat del för barnen med socialt rum, 3 sovrum och ett badrum.

Barnens del
En annan sak vi gjorde var att bygga in en isolerande innervägg mot barnens del där främsta skälet var att göra huset mindre lyhört vilket annars är en risk för enplanshus. Det fanns också en tanke om att barnen snart skulle vara tonåringar med allt vad det innebär av hög musik, kompisar och ett större behov av egenutrymme. I barnens badrumsdel finns också en terassdörr där de och kompisar kan gå in och ut själva.

Walkin-in closet
En sak vi verkligen gillade med walk-in closet var att den är öppen från båda sidor och precis som skissen på planlösningen visar passar det att ha sängen i mitten och öppet på båda sidor in mot garderoben.

Sovrummet med walk-in closet bakom
Sovrumsfönstret med mörkläggande gardiner

Få en levande känsla i huset i enplansvilla
Några saker som vi tyckte var viktiga att tänka på för att få en levande känsla i enplansvillan var att bygga in två trappsteg i vardags-/matrum mot köket. Det valet har vi inte ångrat en sekund då det gör att hela huset känns mysigare och mer levande. 

Liten trappa med två trappsteg
Nivåskillnad ner till vardagsrum och matdel

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.