Del 2: tomten

Drömläget

Redan hösten 2014 hittade vi precis det läge vi hade drömt om. Vi bodde tidigare i södra delen av Täby Kyrkby och ville nu hitta något närmare centrum och skolor. Tomten på 2 670 kvm hade precis allt vi önskade med ett högt och fritt läge centralt i Täby Kyrkby. Tomten var dock väldigt igenvuxen och det var svårt att se någon utsikt men när vi klättrade upp på vinden av det befintliga boningshuset kunde vi få en känsla.

Vy mot söder från vindsfönstret på gamla boningshuset
Vy mot väster från vindsfönstret på gamla boningshuset

Boningshuset

På tomten fanns ett boningshus som vi valde att riva då skicket på huset var i allt för dåligt skick. 

Bild på baksidan av gamla boningshuset
Bild på framsidan av gamla boningshuset

Lillstugan

På tomten fanns också en söt tillhörande lillstuga som vi har valt att behålla. Vi använder det i dagsläget som förvaring men längre fram finns planer på att rusta upp det och göra det till en gäststuga.

Bild före vi högg ner träden på tomten
Bild efter vi högg ner träden på tomten

Sista utedasset i Täby Kyrkby?

Det fanns också ett utedass på tomten som användes in i det sista av farbrorn som bodde i huset tidigare. Vi tror att det måste ha varit Täbys sista utedass som var placerat nästan högst upp på berget 😂

Tjusigt inrett utedass

Charmiga målningar

Inuti gamla boningshuset fanns målningar på väggarna precis innanför entrén. Mycket charmiga målningar av vad vi tror skulle föreställa en målning av boningshuset och ett troll på berget 😊

Målningar innanför entrén - bergstrollet?

Dagboksanteckningar om djur- och fågelliv

I huset hittade vi en jättekollektion dagboksanteckningar med dokumentation från djur- och fågelliv i naturen runt berget från 60-talet och framåt. Alla dessa böcker valde vi att lämna in till Ornitologiska föreningen så att de kan bevara verket för framtiden. Vi hade också en loppis innan vi rev huset som var välbesökt av både vänner, grannar och andra.

Bilder inne i gamla boningshuset
Dagen innan vi skulle riva boningshuset hade vi inbrott i huset och de stal bland annat väggklockan ni ser längst upp till höger 😂 Var inte särskilt upprörd över det inbrottet 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.