Del 6: inflyttning

Tillträde slutet av maj 2016

En torsdag i  slutet av maj 2016 tillträdde vi huset, vilken lyckodag 😀 Känslan av att kliva in i sitt eget drömhus där ingen någonsin bott tidigare är obeskrivlig! Att få se allt det man tidigare bara sett i kataloger och på ritningar ihopsatt till en helhet var fantastiskt och samtidigt lite läskigt. Hade vi verkligen gjort rätt val? Passade allt ihop? 

Vy inifrån matsalsdelen och utanför ser man tomten som än så länge består av sprängsten
Vi börjar möblera med de första möblerna
Att få upp alla tavlor var ett projekt som tog lite längre tid

Första året

Den första tiden hade vi mest fokus på att få ordning inuti huset. Möbler, inredning och tavlor skulle sättas upp. Vi insåg snabbt att det skulle ta tid och pengar att fylla alla rum och ytor med den inredning vi ville ha då huset var mycket större än vårt tidigare hus. Än idag är vi inte helt klara men det gör inget att det tar tid. Hellre att det blir som vi vill ha det än att det måste gå fort. 

Tomten fyllt av sprängsten och grusgångar

Första året gick knappt att vara ute, speciellt på baksidan som bestod av fyllnadsmassorna från all sprängsten. Barnen fick ha skogen som lekplats tillsvidare. 

I början var hela tomten bara fyllt av stora stenmassor
Tät dimma ligger över åkern
En grusgång utanför entrén

Stenterass och naturmur planeras

Tomten var en sluttande skidbacke och för att kunna anlägga en terrass och trädgård behövde vi stödja upp med murar i två nivåer.  Vi ville använda all sprängsten vi kunde och tog in offerter för sprängstensmurar. När vi fick första offerten för murarna fick vi en chock! Prisnivån var långt över vår budget och vi fick tänka om helt. 

Det slutade med att den övre muren blev en bakgjuten naturstensmur medan den nedre muren blev en mur bestående av stora stenblock uppställda i någorlunda fin passform. 

Detta arbete tog tid men vi blev väldigt nöjda med resultatet. Nästan all sprängsten gick åt. Murarna passar jättefint in i miljön kring huset som till stor del består av skog och berg.

Stenterrassen håller på att byggas, en liten minitrappa läggs på första delen
Här är första delen av muren klar
Så här blev slutresultatet för murarna
Huset helt klart! Taget med terass och gräsmatta några år senare

Magisk utsikt

En av sakerna vi föll för när vi köpte tomten var den magiska utsikten åt både sydväst och öster. Jag tröttnar aldrig på utsikten som ständigt förändras beroende på väderomslag och årstid. 

Utsikt baksidan vår
Utsikt framsidan höst
Utsikt baksidan höst
Utsikt baksidan vinter
Utsikt baksidan sommar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.