Sara berättar om renoveringen av farstukvisten


Sara och hennes man renoverar sin farstukvist

Sara bor ihop med sin man och tre barn i Norrtälje. De renoverade hela sin farstukvist själva där de bytte golv och tralldäck samt byggde en ny trappa med räcke. Trappräcket är inte helt klart ännu då vi ännu inte bäst om vi ska ha kryss eller samma stil som staketet runt farstukvisten.

För att få allt nytt och fräscht passade vi även på att byta ut ytterdörren. Vi byggde också in spottar i innertaket för att få en fin ljusbelysning vid ingången. 

Vi blev väldigt nöjda med resultatet men då vi gjorde renoveringen i typ oktober/november så blev det rätt kallt inne under den dagen då ytterdörren plockades ut. Det hade varit mycket bättre att göra detta under sommaren.

Så här fin blev farstukvisten 🙂 Återstår trappräcke där vi ännu inte bestämt om det ska vara kryss eller samma stil som på farstukvisten.

Vilka råd vill du ge till dem som planerar att göra en liknande renovering som du har gjort?

Ha gott om tid och stressa inte. Fundera på hur ni vill ha det innan ni börjar och leta gärna efter inspiration genom vänner och på nätet. Ha en tydlig bild klar för er vad det är ni vill göra. Vi googlade en hel del och till slut formades vår bild av vad vi ville ha.

Vilka val/beslut var du mest nöjd med i ditt renoveringsprojekt?

Jag är nöjd med hela utseendet och utformningen av räcket som passar väl i hop med stilen på huset. Även det härliga ljusinsläppet med solljus i hallen som vi får nu med nya ytterdörren är väldigt trevligt!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.