Lax, risoni och sparris

Grillad lax med risoni

Det här är en enkel rätt att tillaga och den är riktigt god. Passar jättebra både till vardags och middagsbjudningar. Man kan göra en sås till om man vill men det går lika bra utan.

Ugnsbakad lax med risoni och sparris
Snabb och enkel rätt

Ingredienser 4 portioner:

  • 4 färska laxfiléer
  • 500 g risoni
  • 2,5 dl parmesan
  • 1 gul lök
  • 2 dl Grädde
  • 1 knippe sparris
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja
  • Citron

Tillagning risoni:

  1. Tillaga risonin enligt instruktionerna på förpackningen. 
  2. Under tiden som risonin tillagas hacka löken och riv parmesan
  3. När risonin är klar blanda i den hackade löken
  4. Häll i grädden i risonin och rör runt 
  5. Ta i parmesan och salta och peppra, smaka av
  6. När konsistensen blir som en risotto är det klart 
Tillagning lax:
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Dela laxen i fyra portionsfiléer om de inte redan är delade
  3. Vänd runt laxfiléerna i olivolja, citronsaft, salta och peppar
  4. Sätt in laxen i ugnen och ugnsbaka dem i ca 15 minuter. Laxköttet ska ha ljusnat och blivit fast i mitten.
Sparrisar med avbrutna stjälkar
Förberedelser med hackad lök och riven parmesan

Tillagning sparris:

  1. Bryt av de trådiga stjälkarna genom att sätta ena tummen på den tjocka kanten och den andra tummen någonstans i mitten på sparrisen. Bryt av och den trådiga kantdelen på sparrisen knipsas av. Använd gärna de trådiga ändarna som smaksättare till en buljong.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja
  3. Stek sparrisarna i några minuter på medelhög värme och lägg sedan upp på ett fat

Mer matinspiration!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.