Så restaurerade vi en gammal viktoriansk bondgård från 1905!


Det här är vi, Paige, Brandon och vår hund Belle, på väg att besöka huset

Vi, Paige och Brandon, blev helt kära i det gamla viktorianska folkhuset, byggt 1905, när vi fick se det för första gången. Huset var ett komplett vrak där varje litet utrymme i huset behövde arbete från grunden till taket inklusive allt däremellan som el, VVS, ytterväggar, badrum, kök och allt annat interiör. Vi bestämde oss direkt för att ge huset all den kärlek och tillgivenhet det förtjänade för att återställa det till dess ursprungliga skick och tidsepok. 


Old Folk Victorian Farmhouse, byggd 1905

Det var sommaren 2017 vi hittade det här fantastiska huset och vi bestämde oss direkt för att köpa det då huset hade allt vi hade letat efter. Vi insåg hur mycket arbete det skulle ta för att få det i bra skick igen men vi var fast beslutna att vi kunde göra det. Naturligtvis visste vi att det skulle vara en resa fyllt av hårt arbete och slit som skulle innebära många tårar, svett och utmattning men vi insåg att det också skulle finnas skratt, glädje och ren lycka! Till slut resonerade vi, det skulle verkligen vara värt det och det här var vår dröm. 

Vi är båda ingenjörer i grunden och planerade att göra 99% av arbetet själva. Inramning, fönster, VVS, el, gips, kakel, och listan fortsätter.

Så var började vi?

Vi identifierade snabbt några saker som vi behövde göra och överväga först:

  1. Byta ut och uppgradera all el och vvs.
  2. Isolera både ytter- och innerväggar för värme, ljud och brandsäkerhet.
  3. Spara gips om det är rimligt.

Hallen på övervåningen 

Vi började med hallen på övervåningen. Anledningen till detta var att hallen var det enklaste rummet att renovera och det mest komplicerade rummet att faktiskt ha i renoveringsprocessen.


Så här såg hallen ut från början
Det första vi gjorde var att ta bort gammal isolering, ledningar, VVS, fönster och gips

Här tar vi bort gamla mattor och vår katt Bob kollar in läget
Det var ganska äckligt att upptäcka dessa fläckar under mattorna
Att upptäcka vad som fanns under mattorna och dynorna dock var en riktig höjdpunkt! Trägolvet var fantastiskt!!!)
Dessa golv kommer att se fantastiska ut en vacker dag!
Här är grunden klar och förberedd för fas två
Här målar vi väggarna i hallen
Våra fönster nuddar golvet här på övervåningen så naturligtvis ville vi förstärka intrycket med ett extra tjockt sockelblock. Vi blev så nöjda med resultatet!

Det återstår ett arbete med att bearbeta golven här uppe men det tar vi lite senare

Detta utrymme gav oss självförtroende för att ta tag i resten av huset

Många hörn av världen finns i den här hallen. Ljuskronan är fransk. Mattan är turkisk. Hängningarna är amerikanska.

Så vi avslutade arbetet i hallen på övervåningen tillsvidare och det enda som kvarstår är att bearbeta golvet. Vi var så glada över att vi hade en riktig hall med möbler på övervåningen där vi kunde vara. Vilket projekt det har varit och vilken fantastisk känsla det var att kunna njuta av rummet. Det gav oss verkligen ett självförtroende för fortsätta med resten av huset.


Hallen på nedre våningen

Nästa utrymme vi behövde fixa var hallen på nedervåningen.

Från början hade vi sett alla de vackra detaljerna i hallen som t ex trappan med sniderierna och källardörren i original skick. Det var viktigt för oss att vara försiktiga i vårt bevarandearbete så att alla detaljer skulle komma fram på bästa möjliga sätt.


Här började vi med att ta bort gamla plastgolv och mattor. Lägg märke till de vackra trapporna och dörren, detaljerna är otroliga!
Hallarbete pågår

Historien om våra ljuskronor

Jag köpte en gång en trearmad ljuskrona från Frankrike och satte den i hallen på övervåningen. Den var så vacker och perfekt! Jag ville ha en likadan i hallen på nedervåningen men insåg att jag nog aldrig skulle kunna hitta en likadan. Jag letade och letade tills en dag på en annan webbplats från en annan säljare i en annan stad i Frankrike …  extakt samma ljuskrona! Men … MED SEX ARMAR !!! Lyckan var total! Vi ordnade snabbt så att den sexarmade ljuskronan placerades i nedre hallen och nu är det så fint när vi har ljuskronan på övervåningen och en ännu större likadan ljuskrona på nedervåningen. 

Vår vackra ljuskrona med sex armar

Vi fick ett helt paket som var fyllda HELT fantastiska gamla husgrejer. Mitt bland de underbara lås, knoppar, gångjärn och bakplattor fanns dessa små … trianglar. Vi hade ingen aning om vad det var. Men ett snabbt telefonsamtal till en vän avslöjade att det var DUST CORNERS. Att placeras i hörnen av trapporna för att förhindra damm !! Hur charmigt var inte det!?!

Dörren till garderoben under trappan är en av de charmigaste i huset. Den är gjord av gamla träplankor och har fortfarande den ursprungliga formen. Man kan se att ytan till höger har mörknat från hundra års händer som regelbundet har tryckt på den. 

Pågående arbete i hallen på nedre plan, lägg märke till taket – är det inte bara så vackert ?!

Hallen på nedervåningen är klar och  mattan är på plats

Nästa projekt – Köket!

Ett bringa fram ett viktorianskt kök från 1905 var vårt nästa restaureringsprojekt. Vad vi hade längtat efter att starta detta projekt!

Först och främst kan skåpdesign verkligen avgöra stämningen i ett kök. Det var så viktigt för oss att ha precis rätt historiska skåp som skulle passa in i resten av köket. Vi letade också efter retro-teknik för att ge det viktorianska köket precis rätt utseende.

Det tog tio månader att slutföra vårt Folk Victorian Kitchen! Vi är så glada och lyckliga över slutresultatet! Se vårt arbete och slutresultatet på följande bilder.


Det här är köket vi började med, ett kök som hade moderniserats genom åren. Vi ville återföra det till dess ursprungliga skick igen.

Femton timmar, fyra stater och en galen söndag senare och jag var i extas! . Alla mina retro elektroniska drömmar hade gått i uppfyllelse och manifesterats i denna helt fantastiska retro-teknik. Det var så bortom perfekt att jag knappt kunde hantera det. Jag älskar speciellt hur de äldre kaminerna har extra utrymme på sidan, så praktiskt! Vi använder ytan hela tiden där vi kan ställa heta saker som t ex kastruller.

Hittade denna fantastiska diskbänk från Facebook Marketplace

Det underbara golvet under plastplattorna var helt otroligt men behövde en hel del arbete för att få det till ett fint skick – här är det helt KLART!

Skåpdesign kan verkligen förgylla ett kök – jag bara älska alla detaljer i luckorna vi hittade.

Köket när det äntligen var klart!

Huset hade ursprungligen en enda dörr här. Och om jag inte hade blivit irrationellt kär i dessa dörrar hade jag antagligen behållit det så med en enda dörr. Men ibland vill man bara ha något utan att det finns någon logik bakom. Så, våra dörrar var här för att stanna och de passade helt perfekt!

Sovrum nästa!

Huset hade flera sovrum, varav ett av dem hade en dold öppen spis. Här är ett urval av några av dem bara för att ge er ett hum om hur mycket arbete som vi har lagt på vart och ett av dem.


Ett av sovrummen i sin ursprungliga form. Fruktansvärd heltäckningsmatta!

Det är här vi hittade den dolda spisen

Vårt arbete med att ta fram eldstaden hade påbörjats i den här bilden

Arbetet i den här bilden är avslutat, några tankar kring det?

Älskar bara det här rummet och titta på det underbara golvet som vi hittade under den hemska mattan! Vilken skatt!

Detta är ett annat favoritrum som vi målat om i grönt. Vi är så lyckliga för det här vackra rummet och vi har kunnat möblera rummen med släkthistoriska möbler som vi ärvt  genom åren. Biblioteksbordet, som vi nu använder som vårt datorbord, gjordes av min far-far-far-farfar och det är fortfarande i fin form! Så gedigen gammal möbel!

Sist men inte minst, badrummet !

Det fanns bara ett badrum i huset och vi planerade att få ut det mesta ur det! Vi hade en vision från början där vi lyckades hitta precis rätt kakelmönster, handfat och lampor. Det första vi gjorde var att göra oss av med heltäckningsmattan som var helt fruktansvärd! Bara tanken på att ha en heltäckande matta i badrummet gjorde mig illamående.


Vår enda badrum hade en heltäckningsmatta! Mattan togs bort omedelbart!

Här installerade vi vattentätningsmembranet i badrummet. 

Här försöker vi hitta rätt placering och bra stöd för handfatet.

Vi hittade verkligen helt rätt kakelmönster! Matt vit penny kakel från @flooranddecor och matte kol accentplattor. Riktigt prisvärt var det också!

På den här bilden är vi ungefär 2 veckor från att ha ett fungerande badrum på bottenvåningen.

Här är det! Vårt badrum var äntligen klart !! Älskar bara alla detaljer här.

Fler badrumsbilder

Älskar att ha ett stort fönster i badrummet!

Sammanfattning av vår husresa hittills

Under de senaste tre åren som vi har arbetat med vårt hus har vi haft motgångar, framgångar och allt däremellan. Om jag får säga det själv så har det visat sig vara ett ganska spektakulärt projekt och vi är så himla glada att vi valde att att göra det här. Vi har inte ångrat oss en enda gång!

Besök min blogg https://farmhousevernacular.com och Instagram https://www.instagram.com/farmhousevernacular/ för att läsa om hela vår boenderesa och våra fortsatta projekt.

Har du en historia om husrenovering eller något annat hus- eller trädgårdsprojekt att dela med dig av? Besök gärna Dela din berättelse! Vi vill gärna ta del av din historia!

Prenumerera på bloggen via e-post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.