Nybygge Lerumhus

Bild: Lerum Tymoteusz Kurylek/mostphotos.com

Linn 33 år och hennes familj med man och två barn 1 och 4 år bygger hus i Lerum

Vi köpte en tomt och ett hus med totalentreprenad men vi var våra egna byggherrar. När vi hade hittat tomten så bestämde vi husleverantör och valet föll på Älvsbyhus som är en etablerad leverantör.

Tips när ni har hittat tomten

Gör en kontroll och säkerställ att tomten är ansluten till kommunens vatten och avlopp. Om det inte finns måste du kolla med kommunen att det går att ordna en enskild avloppslösning och eget vatten. Ibland i nya områden behöver man betala både en planavgift och en gatukostnad innan man får godkänt bygglov.

Vilka tre val är ni mest nöjda med?

  1. Att vi använde en totalentreprenad. Detta innebär att ansvar för både projektering och utförande ligger på huvudentreprenören.
  1. Att vi valde ett enplanshus med alla de självklara fördelar det innebär som t ex att allt finns samlat på ett plan och man slipper springa i trappor och att huset. Det är också en fördel att den lägre bygghöjden inte skuggar den egna tomten på samma sätt som ett högre hus.
  1. Val av största möjliga garage med plats för alla våra behov och önskemål

Om ni hade kunnat göra om allt från början, finns det något ni hade gjort annorlunda?

Vi hade valt ett större hus med fler rum och en större hall.  Vi hade också valt att bygga till en altan från början då det lätt blir stökigt utanför huset i en nybyggnationsmiljö. Utöver det hade vi också köpt våra egna vitvaror.

Vilka tre saker gillar du bäst med platsen där ni bor idag?

Att naturen är så nära och att vi har en fin utsikt. Det finns också en bra gemenskap här i området.

Slutligen – hur trivs ni i bostaden idag?

Linn och hennes familj flyttade in huset i maj år 2016 och på en skala från 1 till 5 där 1 är lägsta betyget och 5 det högsta så blir det en stabil 4:a. Vi är på det stora hela nöjda med huset.