Plockmat

Halloumi med chili

Det här är riktigt gott och superenkelt att göra! Passar perfekt som god snacks eller som plockmat innan middagen. Ska ätas på en gång.

Halloumi steks med chilin på hög värme
Halloumin har en gyllenbrun färg

Ingredienser:

  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 röd chili
  • 1 paket halloumi

Tillagning:

  1. Kärna ur och hacka chilin
  2. Skär halloumin i kuber
  3. Hetta upp stekpannan och ha i smör och olja
  4. Stek halloumin i smör och olja tillsammans med chilin. Stek på hög värme tills den fått en gyllene färg
  5. Häll upp i skål eller på små tallrikar och ät direkt

Laxrullader

Passar bra att ha på buffé eller som förrättsplock. Kan förberedas och plastas in några timmar innan de ska ätas.

Ingredienser:

  • 100 g färskost
  • 1,5 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 0,25 krm mald vitpeppar
  • 2 st tunnbröd (rektangulära )
  • 200 g skivad kallrökt lax

Tillagning:

  1. Riv pepparroten 
  2. Blanda pepparroten med färskost, salt och peppar
  3. Bred ut blandningen på tunnbröden
  4. Fördela laxskivorna på bröden
  5. Rulla ihop tunnbröden
  6. Plasta in rullarna om du vill vänta med att äta
  7. När du är redo att äta laxrulladerna, skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat