Ingredienser pajdeg:
- 3 dl mjöl
- 125 g kallt smör (skär i mindre bitar)
- 1-2 msk kallt vatten
Ingredienser fyllning:
- Köttfärsås
- Vegofärs
- Tacokrydda ca halvt paket
- kalvfond
- En skvätt rödvin
- 1 squash
- 1 tomat
- Rostad lök
- ca 3 dl riven ost
- Salt och peppar
Ingredienser äggstanning:
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- Salt och peppar
Tillagning:
Jag gjorde en pajdeg och förgräddade den i ugnen ca 10 min på 225 °C. Pajdegen fick svalna en stund efter gräddning och ugnstemperaturen sänkte jag till 200 °C.
Sedan fyllde jag pajen med resterna av köttfärs från gårdagens middag spagetti och köttfärssås. Då vi hade för lite köttfärssås kvar så kompletterade jag med lite extra vegofärs som vi hade i frysen. Då vegofärsen inte var smaksatt så adderade jag lite goda smakförhöjande ingredienser som t ex tacokrydda, rödvin och kalvfond.
Squash och tomat skar jag upp i kuber och la över köttfärsen. Sedan hällde jag över äggstanningen och slutligen strödde jag över rostad lök och riven ost. Gräddade i ugnen ca 30 min tills äggstanningen stannat och pajen har fått en fin färg.